Lån uten sikkerhet hos Skandiabanken

lån uten sikkerhet

Skandiabanken har hatt en enorm vekst det siste tiåret grunnet sine gode rentebetingelser og sitt store produktsortiment. Banken har faktisk blitt så stor at den er en reell utfordrer til ”DNB-monopolet” som har preget norsk banksektor i veldig mange år. Det er ikke sjelden man finner Skandiabanken høyt oppe på listen(e) når ting som beste kredittkort, beste lånebetingelser og kundetilfredshet skal kåres.

I motsetning til DNB er nemlig Skandiabanken en 100 % digital nettbank, noe som gjør at de både kan nyte godt av stordriftsfordeler gjennom å ha mange kunder, men også at driftskostnadene holdes på et minimum. Dette gjør at de kan tilby et av de beste forbrukslånene på markedet.

”Forbrukslån” hos Skandiabanken

Det Skandiabanken konsekvent omtales som ”brukslån” er en omskriving av det man ofte kjenner igjen som forbrukslån eller et lån uten sikkerhet. Den største fordelen med Skandiabanken forbrukslån er, og hold deg fast, ingen gebyrer! I følge deres nettsider får man altså ”gode rentebetingelser, og ingen gebyrer” – noe som nærmest er unikt i norsk sammenheng hva angår denne type lån. Det store spørsmålet vil naturligvis bli om Skandiabanken bruker dette som en markedsføringsstrategi for å kapre kunder og dermed baker inn gebyrkostnadene i en litt høyere effektiv rente, men det kan naturligvis vanskelig bevises. Hvis vi lar banken få tvilen til gode, så er det meget fornuftige betingelser på deres forbrukslån.

Skandiabankens forbrukslån gir også kunden et helt hav av fleksibilitet. Lånet har en maksimal løpetid på 10 år og en minstetid på 1 år. Det vil si: hvis du har et ønske om å nedbetale lånet tidligere, så oppfordres det til at du gjør dette. Den maksimale lånesummen ligger på 300,000 kroner og man kan ikke ta opp et lån mindre enn 30,000 kroner. Dette er nok den eneste ulempen med et brukslån fra Skandiabanken – enkelte vil hevde at de viser litt liten interesse for å tiltrekke seg kunder som enten ønsker smålån eller litt ekstraordinært store lån. Det er en grunn til at veldig mange norske banker har en forbrukslånsgrense på en halv million kroner. Det finnes et marked for det.

Du kan underveis endre nedbetalingsplanen ved å klikke deg inn på ”Mine sider” i nettbanken. Her kan du velge en kortere nedbetalingsperiode, men du kan ikke utvide den. Det finnes få banker i Norge som lar deg utvide nedbetalingsperioden eller starte en midlertidig avdragsfri periode, men disse markedsfører seg ofte som ”fleksible lån”. Skandiabanken er ikke blant disse.

Banken gir også en ”penger rett inn på konto”-garanti ved å skrive at alle forbrukslån som søkes innenfor klokken 06:00-24:00 blir utbetalt umiddelbart.  Merk likevel at dette er en lovnad som kun gjelder kunder som har fått kredittvurderingen ferdiggjort og signert låneavtalen. Dette er for øvrig prosesser som du selv kan fremskynde ved å bli totalkunde hos Skandiabanken.

Totalkunde eller ikke..?

Et dilemma du helt sikkert vil støte på når du søker forbrukslån hos Skandiabanken er hvorvidt du skal bli totalkunde hos dem eller ikke. Det vil si at du flytter alle eller mange av dine finansielle tjenester (forsikring, brukskonto, sparekonto, kredittkort, etc.) over til banken samtidig som du får innvilget et lån hos dem. Grunnen til at dette er et dilemma er fordi man nesten kan garanteres bedre lånebetingelser dersom man sier seg villig til å gjøre dette. Husk at Skandiabanken er en av de bankene som gir best betingelser til kundene sine og at kundetilfredsheten er svært høy. På deres egne nettsider står det følgende: ”En helhetsvurdering der vi blant annet ser på betjeningsevnen og kundeforholdet til oss avgjør hvor stort lån du får”.

Banken er helt åpen på at de tilbyr forbrukslån som er dyrere enn de andre typene lån man kan få hos Skandiabanken. De skriver også at de er klar over at noen kan finne det urettferdig at man blir kredittvurdert for å få utregnet en individuell rentesats, men at det er slik alle norske banker gjør for å kunne sikre seg mot å låne ut penger med alt for høy risiko i forhold til å få dem tilbakebetalt innenfor rimelig tid.