Hvordan finner jeg det beste forbrukslånet?

Du har helt sikkert sett reklamer for forbrukslån fra både den ene og den andre banken, enten du har gjort det på TV, radio eller via et annet medium. Da er det lett å tro at dette er den beste løsningen, for den hyggelige dama i TV-reklamen forteller jo tross alt hvor bra forbrukslånene fra den aktuelle banken er. Men det er slettes ikke alltid sannheten, og man kan spare mye penger på å sammenligne lån. Her hjelper vi deg med å finne det beste forbrukslånet!

Dette skal du se etter når du sammenligner

Egentlig er det ingen vanskelig jobb å finne det beste forbrukslånet, selv om det blir svært mye enklere når du gjør det via nettstedet vårt. I utgangspunktet er det nemlig bare ett tall du behøver å forholde deg til, og således er det enklere å finne et billig og bra forbrukslån enn hva det for eksempel er ved kredittkort. Dette fordi at ved forbrukslån så er det i bunn og grunn bare den totale kostnaden som avgjør om et lån er bra eller ikke, og det beste forbrukslånet uten sikkerhet vil derfor være det lånet som har den laveste effektive renten.

Den effektive renten er en prosent der alle kostnader ved lånet er inkludert. Derfor trenger du bare å forholde deg til denne prosenten når du skal sammenligne lån, og du vil enkelt se forskjeller i prisen. Andre faktorer vil kanskje være avgjørende for enkelte, som for eksempel behandlingstid og lignende, men primært så skal man velge det lånet som har den laveste renten. Men hva er egentlig en lav effektiv rente? Jo, det skal vi også fortelle deg.

En lav rente for et norsk forbrukslån vil være på 10 prosent. Da snakker vi om det absolutt laveste, og man skal ha ganske så god økonomi for å få en såpass lav rente hos banken. De fleste nordmenn vil oppleve en effektiv rente på 15 prosent, og følgelig kan dette beskrives som de beste forbrukslånene. Har man en rente på opp mot 20 prosent eller over, så vil man neppe skryte høyt av lånet. Men allikevel er rentenivået langt lavere enn ved et kredittkort, og derfor kan det absolutt anbefales uansett.

Bruk en låneformidler for å finne det beste forbrukslånet

VertriebspartnerHvis du ikke selv orker eller ønsker å gjøre denne sammenligningsjobben, så finnes det en enkel og gratis løsning. Dessuten er den renten som oppgis fra bankene bare en eksempelrente, og derfor kan man si at det ikke gir et reelt bilde på hvordan lånet ditt egentlig vil se ut. Med det mener vi at du først må søke om et forbrukslån før du finner ut av om du kommer til å få en lav rente eller ikke, ettersom renten blir bestemt først når banken har vurdert søknaden din. Akkurat dette er en god grunn til å søke via en låneformidler uansett.

For det er jo ganske slitsomt å måtte legge inn en søknad hos flerfoldige banker bare for å finne ut hvem som tilbyr det beste forbrukslånet. Det er nettopp dette låneformidleren gjør for deg, slik at du kan sende inn en enkelt søknad samtidig som den blir vurdert av flere banker. På denne måten så er du nærmest garantert å ende opp med det beste forbrukslånet, rett og slett fordi at de beste bankene på markedet vil vurdere søknaden din – og at du vil ende opp med det beste av det beste. Dessuten koster det ikke noe, og du forplikter deg ikke til å takke ja!