Søknadsprosessen for et kredittkort

Er det like komplisert å søke om et kredittkort i dag som det var for bare noen få tiår siden? Svaret på det innledende spørsmålet er definitivt nei – for takket være moderne teknologi så har det nærmest blitt en fryd å søke om kredittkort. De fleste banker tar nå kun imot søknader om kredittkort gjennom nettet, noe som er fordelaktig både for deg som kunde og for banken i seg selv.

For gjennom å ha automatiske systemer for søknadsbehandling, så sparer banken massevis av penger på menneskelige ansatte. Det gjør at de kan kutte kostnadene internt, noe som kommer deg som kunde til gode i form av et kredittkort med gunstigere betingelser. I tillegg får du rask og effektiv behandling av søknaden, og søknadsprosessen for et kredittkort har aldri vært enklere. Nå kan du faktisk få et kredittkort på dagen!

Slik går du frem for å søke om et kredittkort

Det første du må gjøre dersom du ønsker å skaffe deg et kredittkort, er å bestemme deg for hvilket kredittkort du ønsker deg. Her gjelder det å sammenligne de ulike tilbyderne i markedet, slik at du ser hvilke fordeler og ulemper de forskjellige kortene har. En god start er å se etter nettsider som sammeligner kredittkort. Eksempler inkluderer Kredittkort info, E24, og Dinside. Dessuten er det store forskjeller fra bank til bank, der enkelte kredittkort har omfattende bonusprogrammer og høy rente, mens andre igjen ikke har noen bonuser men lav rente og høy kredittgrense. Her må du selv finne ut av hva som egner seg best til din bruk.

Deretter gjelder det å finne veien til bankens nettsider, ettersom de aller fleste banker i landet tar imot søknader om kredittkort gjennom nettet. Det er en svært enkel måte å søke om, og man bruker sjeldent mer enn 4-5 minutter på å fylle ut en søknad. Hvis banken har automatiske datasystemer for behandling av søknaden, noe de aller fleste moderne internettbanker har, så kan du regne med å få umiddelbart svar på om du får et kredittkort hos banken eller ei.

Elektronisk signering sikrer hurtig behandling

Data encryptionEtter at du har levert søknaden, så må du signere på at du juridisk binder deg til å søke om dette kredittkortet. I tillegg må du identifisere deg over nettet, noe man gjør ved bruk av BankID. På denne måten så fullfører du hele søkeprosessen når du først er i gang, og den eneste ventetiden blir da at kortet skal produseres og sendes til deg med Posten. Hvis man ikke kan bruke BankID når man søker om et kredittkort, så kan man regne med svært lang ventetid – eller så får man kanskje ikke søkt i det hele tatt.

Normal ventetid for deg som søker med BankID er fra 4 til 7 virkedager. Det tar altså ikke lange tiden før man får et splitter nytt kredittkort i postkassa!

Hvem kan søke om et kredittkort?

Det store spørsmålet er allikevel om du faktisk kan søke om et kredittkort. For det er en del minstekrav du må oppfylle, deriblant må du være minst 18 år gammel for å skaffe deg et slikt kort. Enkelte banker har dessuten økt denne aldersgrensen slik at du må være minst 20 eller 23 år gammel, men det er sjeldent noe problem å skaffe seg et kredittkort i Norge når man er av myndig alder. Utover dette så gjelder det å ikke ha noen betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker når man søker om kortet, for dette vil hos de fleste banker være grunn til avslag.

Inntekten din vil også være avgjørende for om du får et kredittkort hos banken du søker i, men de fleste vil bli godkjent så lenge de har en fast jobb. Det som dog skjer er at du får en relativt lav kredittgrense, kanskje så lite som 5000 til 10 000 kroner.