Leiebil i Bergamo

Bergamo er både en by og en provins i den nordlige delen av Italia, og byen ligger helt ved foten av den gigantiske fjellkjeden Alpene. Med omkring 100 000 innbyggere i byen er det som en småby å regne i italiensk målestokk, men den nærliggende beliggenheten til storbyen Milano (Bergamo ligger omtrent 5 mil øst) er det mange turister som velger å besøke Bergamo med leiebil – eller som ønsker å unngå det verste sentrumskjøret i Milano og som derfor velger Bergamo som sin base for å oppleve Nord-Italia.

Bergamo har en nasjonal flyplass, men det enkleste vil trolig være å lande på den internasjonale lufthavnen utenfor Milano – Malpensa Lufthavn. Uansett hvilken flyplass du ankommer Bergamo på, så er det gode muligheter for bilutleie og leiebil på begge.

Kjøretips i Bergamo

Som en by ved foten av en fjellkjede så er det naturligvis en del stigninger i Bergamo, og selve sentrum strekker seg gradvis oppover mot høyden. Gatene er ikke alltid like store, men kjøring er uansett uproblematisk i byen, og for en som har besøkt andre italienske byer vil oppleve den som svært rolig. Selve sentrum er forholdsvis lite og kompakt, så leiebil behøver du helst når du skal på utflukter utenfor byen, eller når du skal utforske de frodige delene av det nordlige Italia.

Her leier du bil i Bergamo

Leiebil får du enkelt tak i på flyplassen like utenfor Bergamo, der både Avis, Hertz, Budget og Europcar tilbyr bilutleie. Det tilbys ikke like mange leiebiler i sentrum av byen, så det vil være greit å ordne dette på flyplassen. Prisene er ganske så lave, og man kan få en vanlig bil for rundt 250 kroner/dagen. Se også http://www.leiebilguiden.no/italia/bergamo-lufthavn/ samt https://goautos.no/leiebil/bergamo-lufthavn/

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Arena_di_VeronaBergamo er den perfekte «basen» for å oppleve Nord-Italia. Besøker du Italia på sommeren så er en kjøretur til Gardasjøen (nesten to timer) en obligatorisk tur. Dette er landets største innsjø, og et perfekt åsted for bading og avslapping! En tur til den kunstneriske byen Verona kan også anbefales, og den besøker man gjerne samtidig som man skal bade i Gardasjøen.

Og så må man heller ikke glemme Milano – som ligger bare 5 mil vest for Bergamo. Denne historiske byen har nok attraksjoner til en egen ferie. Vil man opp i høyden så ligger fjellbyen Foppolo omtrent 6 mil nord for Bergamo, og byen er like aktiv vinter som sommertid.