Leiebil i Barcelona

Den spanske storbyen Barcelona er et av de mest populære reisemålene i Spania. Hit kommer man enten for å oppleve den enorme kulturarven som byen har, for å se det verdensberømte fotballaget i aksjon på hjemmebanen Camp Nou, eller for å slikke sol langs strandpromenaden mot Middelhavet. Uansett hva du ønsker å gjøre så er Barcelona en by som kan utforskes i dagevis uten at man går lei, og det gjør man aller best med leiebil. For med over 1,6 millioner innbyggere bare i sentrumsområdene er det absolutt en stor by!

Den internasjonale lufthavnen i Barcelona ligger knappe 17 kilometer fra sentrum av byen, og er det beste stedet for bilutleie. Det er uproblematisk også å leie bil i sentrum av byen, men ved forhåndsbestilling på nett kan du enkelt tre ut fra flyplassen og sette deg inn i din flunkende flotte leiebil.

Kjøretips i Barcelona

Sammenlignet med en rekke mindre storbyer i Europa, så er det en ganske intens opplevelse å kjøre bil i Barcelona. Dette bør du tenke på før du betaler for en leiebil, for det er slettes ikke alle som takler det rotete kjøresystemet og den noe aggressive kjøremåten. I Barcelona kryr det av enveiskjørte gater, trange bakgater og småveier som lett kan få en til å kjøre seg vill. Man er med andre ord sterkt avhengig av GPS for å kjøre i sentrum av Barcelona, men selv da kan det være vanskelig å holde tunga rett i munnen.

Og ikke bli overrasket dersom noen tuter med hornet. Dine medtrafikanter er som spanjoler flest – svært utålmodige. Det enkleste vil ofte være å sette leiebilen i et parkeringshus, for å deretter spasere i sentrumsområdene.

Her leier du bil i Barcelona

mietwagenLeiebil får du enklest på flyplassen utenfor Barcelona, ettersom det er enklere å finne frem her enn hva det vil være i sentrum av Barcelona. Alle de store leiebilselskapene tilbyr bilutleie fra flyplassen, deriblant de «norskvennlige» selskapene Hertz og Avis. I tillegg kan man også leie bil fra andre kjeder som Europcar, Budget eller Citer. Om man skulle senere finne ut at leiebil ikke er nødvendig (eller kanskje umulig) så går det fint an hos de fleste selskaper å levere bilen på en av deres filialer i sentrum av Barcelona. Se også www.leiebilbarcelona.no, Spanialeiebil.no, Leiebilguiden og Kelkoo.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Det er helt klart mye å oppleve i Barcelona, der man kan oppleve mye ved bruk av kollektivtransport og egne bein. Det er mange små landsbyer langs kystlinjen, så vi anbefaler virkelig at man tar seg en kjøretur utenfor selve sentrumsområdet. Blant annet ligger fiskelandsbyen Sitges en kjøretur på knappe 40 minutter sørover, der man kan oppleve både uteliv og hvitkledde sandstrender.

Leiebil er også nødvendig dersom man vil ta seg til nærliggende turistbyer. Blant annet så ligger den velkjente byen Pamplona en kjøretur på rundt 4 timer fra Barcelona, byen som først og fremst er kjent for sitt årlige okseløp. Vurder også en fjelltur i Pyreneene som ligger en kjøretur på nesten 20 mil fra Barcelona. Her kan man oppleve storslått natur og ikke minst grenseovergangen til Andorra, der alt er ekstremt billig! Dersom du trenger hotell i Barcelona – prøv Barcelonahotell.no